We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Lakefront Station / Cerver Design Studio

Cerver Design Studio shared with us the design of a new transportation hub in Cleveland that will cohesively integrate pedestrians, cyclists, and automobiles.   To maximize sun exposure, the façade’s structural glazing system has panels of fins where the number and density of such fins can be modified to create an efficient balance between active and passive solar.   The active fins are cylindrical solar tubes that collect energy while also mediating solar heat gain in the interior spaces.  In addition to the state-of-the-art trains and station facilities, a new park space will float above the rail station to connect Cleveland Convention Center to the Lake Front Station.  ”The new hub will re-activate the flow of the entire Lake Front area and create a cohesive link to this dynamic site,” explained the architect.

More images after the break.

Project: Lakefront Station

Project Type: Competition, un-built

Location: Cleveland, OH

Year: 2010

Architect: CERVER Design Studio

Lead Designer: Robert Cervellione

Cite:Karen Cilento. "Lakefront Station / Cerver Design Studio" 15 Feb 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/49765/lakefront-station-cerver-design-studio/>