We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Panoramic Garden of CCIS / SADAR + VUGA

  • Architects: SADAR + VUGA
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Architects: SADAR + VUGA
  • Project Team: Jurij Sadar, Boštjan Vuga, Tina Hočevar, Janja Brodar, Aleksandar Lalic
  • Client: Chamber of Commerce and Industry of Slovenia
  • Area: 194.6 sqm
  • Project Year: 2004
  • Photographs: Zare Modlic

© Zare Modlic © Zare Modlic © Zare Modlic © Zare Modlic

From the architect. Panoramic Garden of CCIS project presents the first structural and programmatic intervention into the project already realized by our office. The large summer banquet terrace is to be glazed and extended into the current VIP room. Thus we formed an inner interior winter garden, where a spatial ribbon carries the troughs and baskets with lush tropical greenery, where from one can enjoy a magnificent view of the city centre. 

© Zare Modlic
© Zare Modlic

Besides the vertical executive business and club rooms it also represents the most attractive interior space in the CCIS. It may be characterised as a new type of the business and club room that is intended for events such as ceremonial receptions, award-granting ceremonies, banquet luncheons as well as for meetings of extended management team.

section 02
section 02

The green ribbon also enables the partition of the space into several micro-ambiences that may be used according to the type of event and the number of participants. The plants and greenery in the interior, the play of light and shadow, enabled by the shade-like structures, and the views to the outer spaces at the top of CCIS building jointly create a relaxed working atmosphere.

© Zare Modlic
© Zare Modlic

The construction pattern of the glazing structure was inspired by the cross-section of a plant leaf, which, reaching from two outer lateral parts and from the roof, envelopes the space.

© Zare Modlic
© Zare Modlic

To the general look of CCIS office block’s back side and the stacking of special boxes on its frontal part is now joined also the filigree spatial structure of 3D panoramic garden ornament.

floor plan
floor plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Panoramic Garden of CCIS / SADAR + VUGA" 12 Feb 2010. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/49452/panoramic-garden-of-ccis-sadar-vuga/>