ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Jun Igarashi Architects
  6. 2012
  7. Case / Jun Igarashi Architects

Case / Jun Igarashi Architects

  • 01:00 - 2 January, 2014
Case / Jun Igarashi Architects
Case / Jun Igarashi Architects, © Daici Ano
© Daici Ano

© Daici Ano © Daici Ano © Daici Ano © Daici Ano +19

  • Structural engineer

    Daisuke Hasegawa & Partners
  • Structure

    Timber frame
  • Construction firm

    Oooka Industry
  • More SpecsLess Specs
© Daici Ano
© Daici Ano

Section
Section

This house is located on the suburb of the city of Sapporo. The site is a typical suburban subdivision and height difference between the road is large. The footprint is determined by the building coverage and the wall retreat of the architectural law and the slope of the site approach.

© Daici Ano
© Daici Ano

I set the long corridor of entrance as a buffer zone (windbreak room) between the large heat load space. Because of the site area is small, to set the buffer space into the inside is difficult. So I spread the thoughts and invent the space of growing plant on Stainless Steel Wire around the house as the new type of buffer zone between outside and inside.


Cite: "Case / Jun Igarashi Architects" 02 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/462373/case-jun-igarashi-architects/>
Read comments
Read comments