We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »
BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Repository / Jun Igarashi Architects

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Location: Asahikawa, Hokkaido Prefecture, Japan
  • Area: 279.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Daici Ano

© Daici Ano © Daici Ano © Daici Ano © Daici Ano

Polyphonic / Jun Igarashi Architects

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Location: Tokoro District, Hokkaido Prefecture, Japan
  • Area: 128.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Daici Ano

© Daici Ano © Daici Ano © Daici Ano © Daici Ano

Layered House / Jun Igarashi Architects

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Location: Hokkaido Prefecture, Japan
  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Area: 202.0 sqm
  • Project Year: 2008
  • Photographs: Courtesy of Jun Igarashi Architects

Courtesy of Jun Igarashi Architects Courtesy of Jun Igarashi Architects Courtesy of Jun Igarashi Architects Courtesy of Jun Igarashi Architects

House of Trough / Jun Igarashi Architects

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Location: Hokkaido Prefecture, Japan
  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Area: 98.0 sqm
  • Project Year: 2008
  • Photographs: Courtesy of Jun Igarashi Architects

Courtesy of Jun Igarashi Architects Courtesy of Jun Igarashi Architects Courtesy of Jun Igarashi Architects Courtesy of Jun Igarashi Architects

Signal Barn / Jun Igarashi Architects

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Location: Hokkaido Prefecture, Japan
  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Structural Engineer: Daisuke Hasegawa & Partners
  • Area: 26.47 sqm
  • Project Year: 2009
  • Photographs: Courtesy of jun igarashi architects

Courtesy of  jun igarashi architects Courtesy of  jun igarashi architects Courtesy of  jun igarashi architects Courtesy of  jun igarashi architects

Rectangle of Light / Jun Igarashi Architects

  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Location: Sapporo, Hokkaido Prefecture, Japan
  • Architects: Jun Igarashi Architects
  • Area: 71.0 sqm
  • Photographs: Courtesy of jun igarashi architects

Courtesy of  jun igarashi architects Courtesy of  jun igarashi architects Courtesy of  jun igarashi architects Courtesy of  jun igarashi architects

Layered House / Jun Igarashi Architects

Front Elevation. Courtesy Jun Igarashi Architects
Front Elevation. Courtesy Jun Igarashi Architects

For Jun Igarashi Architects latest residence, the Japanese firm designed a light yet dynamic house nestled east of Hokkaido.  Fit for a family of four, the two story 150 square meter house bundles the necessities into zones located in the front of the residence, so the remaining floor area becomes a flexible and open living space.  Within this broader space, long layered slices of the floor plan define different programmatic elements, such as the sun room and dining room, visually separating the spaces.  With these slices, the residence becomes a linear compilation that is literally layered from one end to the other. More about the residence after the break.