ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Suppose Design Office
  6. 2012
  7. House in Tousuien / Suppose Design Office

House in Tousuien / Suppose Design Office

  • 01:00 - 17 December, 2013
House in Tousuien / Suppose Design Office
House in Tousuien / Suppose Design Office, © Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

© Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Takumi Ota © Takumi Ota +23

© Takumi Ota
© Takumi Ota

From the architect. The House of Tousuien is located in a quiet residential area, and it is designed for a couple and 3 children. The three sides of this house are surrounded by other residence buildings, and the shape of the site forces the house to stay long and narrow.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Most exterior walls are thick and heavy, where windows are added to balance out the heavy look of the exterior. For the House of Tousuien, we used a thin and translucent material to replace the regular exterior walls, where natural light and be maximized in the interior space. 

© Takumi Ota
© Takumi Ota

In the House of Tousuien the client can fully experience change of the surrounding nature inside the house with a warm and bright space.

© Takumi Ota
© Takumi Ota
Cite: "House in Tousuien / Suppose Design Office" 17 Dec 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/458511/house-in-tousuien-suppose-design-office/>
Read comments

4 Comments

Wilson Kessel · December 09, 2016

That's a nice collection of Harley Davidsons.

Pierre · December 20, 2013

I totally agree on the plastic bag feeling, translucent is not transparent. This rooms feel very closed..

bibi · December 18, 2013

looking forward winter time...

Carlos Ferreira · December 18, 2013

As much as I like the translucency and lightness of the walls, the composition is suffocating; I'd feel like I was in a plastic bag all the time. It needs a better balanced ratio of clear glazing to translucent exterior envelope.

···

Comments are closed

Read comments