Euromax / KOW

Architects: KOW
Location: Maasvlakte, Rotterdam,
Project Team: Hans Kuiper, John Chan
Client: Euromax
Contractor: Cordeel, Zwijndrecht
Project Area: 10,000 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Courtesy of KOW

The design of 8.000-m2-office space and 2.000-m2 customs facilities, maintenance and access buildings is constructed with the Design and Build method; an efficient and effective building practice without compromise to built results or quality, allowing client and architect to come to a detailed architectural design quickly; followed by the contractor’s realization.

section 01

The 54 m. and 13 storeys high office tower with an upward slanting slope on the top floors has a floor space of 25 by 25 m. The solid building volume, carefully detailed and finished with special attention paid to restaurant, and boardroom on the top floor, offers phenomenal views of both the sea and the surrounding landscape. Steel construction is used for the sloped top, with curtain wall. Transparent panels and opaque, enameled panels alternate in anthracite grey aluminium casing. The building volume is anchored in its industrial landscape with canopies and the adjacent buildings.

The specific form of the Euromax Terminal office building offers a subtle variation in profile depending of the differing points of view being a powerful statement in the Rotterdam harbor.

Cite: "Euromax / KOW" 08 Jan 2010. ArchDaily. Accessed 01 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=45817>

10 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    I like it. Not conventional and not cliche…and look how it stands in the context (Photo with coulds).

  2. Thumb up Thumb down 0

    I like it. Not conventional and not cliche…and look how it stands in the context (Photo with coulds).

Share your thoughts