We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

PV House / Sérgio Sampaio Arquitetura + Planejamento

  • Architects: Sérgio Sampaio Arquitetura + Planejamento
  • Location: Itu - São Paulo, Brasil
  • Architect In Charge: Sérgio Sampaio
  • Area: 890.0 m2
  • Year: 2011
  • Photographs: Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti © Leonardo Finotti © Leonardo Finotti © Leonardo Finotti

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

From the architect. The house adapts to the terrain uphill subdivided into three functional sectors; services downstairs, a "terrace" for social and leisure activities in the intermediate floor and finally the intimate area in the pavilion suspended superior.


© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti


© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

Reflecting pool, roof garden and cross ventilation assist in thermal comfort while housing the system of wastewater reuse and rainwater reduces water consumption.


© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti


© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti


Section
Section



Cortesia de Sergio Sergio Sampaio
Cortesia de Sergio Sergio Sampaio
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"PV House / Sérgio Sampaio Arquitetura + Planejamento" [Casa PV / Sérgio Sampaio Arquitetura + Planejamento] 12 Dec 2013. ArchDaily. (Trans. Castro, Fernanda) Accesed . <http://www.archdaily.com/457017/pv-house-serio-sampaio-arquitetura-planejamento/>