Extension and transformation of a house in Geneva / LRS Architectes

  • 04 Dec 2013
  • Houses Selected Works
© Thomas Jantscher

Architects: LRS Architectes
Location: Geneva,
Year: 2009
Photographs: Thomas Jantscher

© Thomas Jantscher

From the architect. The extension of this villa to include an independent secondary house uses the relationship between the interior spaces and the wide terrace open to the vineyard landscape.

© Thomas Jantscher

The entrance, located between the existing villa and the extension, is hidden behind a small bamboo garden.

First Floor Plan

On the first floor, a smooth brass structure divides the space. The bedroom is behind a folding screen, creating privacy.

© Thomas Jantscher

The living room and the kitchen are open to the terrace and the exterior space.

© Thomas Jantscher

The extension creates a patio for relaxation, and brings light into the downstairs guest room.

West Facade
Cite: "Extension and transformation of a house in Geneva / LRS Architectes" 04 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 26 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=454227>

Share your thoughts