House H / Architecten de Vylder Vinck Taillieu

© Filip Dujardin

Architects: Architecten de Vylder Vinck Taillieu
Location:
Area: 99 sqm
Year: 2008
Photographs: Filip Dujardin

© Filip Dujardin

From the architect. Where are we? What do we see? What is? What is a bit different. Just that bit different. Actually different. Starting again from where we are. What we are. Who we are. Transcription of the surroundings.

© Filip Dujardin

The sequence of outbuildings, one built behind the other, makes way for an uninterrupted view of a garden that stretches back for 320 metres and is replaced by a single extra room. And the old house can go back to doing what it used to do. What it was built for: kitchen and dining room.

© Filip Dujardin

The new room does not distinguish itself from its surroundings. Made from the same materials. But that bit different. Put together differently. Different details. Different presentation. Wall, floor, ceiling. Concrete slabs from the garden walls. Room of garden walls. Garden room.

© Filip Dujardin

Everyday. Ordinary. How can we be ordinary? How can we be ordinary…

Floor Plan
Cite: "House H / Architecten de Vylder Vinck Taillieu" 29 Oct 2013. ArchDaily. Accessed 16 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=442380>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down +7

    Belgium is a weird place …

Share your thoughts