ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. Switzerland
  5. Stefano Moor
  6. 2009
  7. Residential Building In Cureglia / Stefano Moor + Bonetti e Bonetti Architetti

Residential Building In Cureglia / Stefano Moor + Bonetti e Bonetti Architetti

  • 01:00 - 23 September, 2013
Residential Building In Cureglia / Stefano Moor + Bonetti e Bonetti Architetti
Residential Building In Cureglia / Stefano Moor + Bonetti e Bonetti Architetti, © Alexendre Zveiger
© Alexendre Zveiger

© Dario Bonetti © Dario Bonetti © Dario Bonetti © Dario Bonetti + 11

© Dario Bonetti
© Dario Bonetti

From the architect. A long narrow rectangular volume is placed atop the hill, along with a structuring axis. This axis is defined by the stone retaining wall that cuts the hill and articulates the whole route and pedestrian access. The route allows oneself to capture the site duality, featured by the stunning views (west) and the charming forest (east). The building is structured by this duality along the route.

© Alexendre Zveiger
© Alexendre Zveiger

Three identical apartments are located along a corridor, providing an intimate relation between the rooms and the forest. This hallway opens into the living room and the balcony, restoring the relationship with the landscape’s large scale and village’s historic downtown.

This design waives the maximum use of the land.

© Dario Bonetti
© Dario Bonetti

The entire project follows a 1.44 meters modulation which defines where the openings are placed, the structure’s spans and dimensions, and also how the concrete formwork was made.

The extensive research conducted for this project draws upon a strong minimalistic aesthetic, which is reflected in the construction, the details and the choice of materials. Variety is in the context.

Floor Plan
Floor Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Residential Building In Cureglia / Stefano Moor + Bonetti e Bonetti Architetti" 23 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/429907/residential-building-in-cureglia-stefano-moor-bonetti-e-bonetti-architetti/>
Read comments
Read comments