We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Cereza House / Warm Architects

  • Architects: Warm Architects
  • Location: Cancún, México
  • Project Architect: Carlos Armando del Castillo
  • Project Area: 220.0 m2
  • Project Year: 2012
  • Photography: CLIMATICA

© CLIMATICA © CLIMATICA © CLIMATICA © CLIMATICA

Cereza20 residential project proposes a versatile architectural program for an adult couple, in which the house may be occupied in whole or limited to the first floor, depending on the conditions of the users.

Plans
Plans

The program consists of 220 m2 on a plot of 216 m2. It is surrounded by houses and buildings that limit the views and natural lighting, which is why the project proposes an elongated courtyard inside the house.

© CLIMATICA
© CLIMATICA

On the first floor, the central space of the house is the double height of the lobby and living room overlooking the elongated interior courtyard, bound by a glass wall that allows for natural light, ventilation, and interior/exterior quality spaces that are generated when opened. The courtyard also allows circulation through it, between the second bedroom, the studio and the social area.

© CLIMATICA
© CLIMATICA

The second floor is integrated into the double height in order to provide it with an extensive visual quality and the light and ventilation qualities provided by the courtyard.

© CLIMATICA
© CLIMATICA
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Cereza House / Warm Architects" [Casa Cereza / Warm Architects] 06 Sep 2013. ArchDaily. (Trans. Lorena Quintana) Accesed . <http://www.archdaily.com/424482/cereza-house-warm-architects/>