Institut des Sciences Analytiques / Atelier Christian Hauvette + PARC Architectes

© Sébastien Morel

Architects: Atelier Christian Hauvette, PARC Architectes
Location: ,
Architect In Charge: Christian Hauvette
Area: 10500.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Sébastien Morel

Client: CNRS (National Center for Scientific Research)
Engineers: Batiserf, CET, Alain Mazet

© Sébastien Morel

From the architect. PARC Architectes has collaborated with Atelier Christian Hauvette on the Institut des Sciences Analytiques of Villeurbanne for the French National Center for Scientific Research. PARC Architectes supervised the building’s construction between 2010 and 2012.

© Sébastien Morel

The Institut des Sciences Analytiques houses offices and laboratory spaces equiped with special fluids engineering system for scientific research.

© Sébastien Morel

The building is designed as a tool for its users, emphasizing modularity and flexibility of the spaces. The convex facade of the building on the street side is a protecting architectural mesh made of perforated stainless steel. The structure of the building is made of prefabricated concrete gantries.

First Floor Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Institut des Sciences Analytiques / Atelier Christian Hauvette + PARC Architectes" 30 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 23 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=406718>

1 comment

  1. Thumb up Thumb down 0

    I know people don’t like to work in such offices looking through thousands of little holes.
    But why architects continue doing it, and even more stunning is – why clients allow something like that !?

Share your thoughts