Chopsticks / studio VASE

  • 17 Jul 2013
  • Houses Selected Works
© Woo-Jin Park

Architects: studio VASE
Location: , Jongno-gu, Seoul, Korea
Area: 95.67 sqm
Year: 2013
Photographs: Woo-Jin Park

© Woo-Jin Park

The land is pervaded being shy for the atmosphere of this place having a naive attraction. Further, as it is located on northern side of Mt. Inwang which is located the rear side of Cheongwadae in sunny place, it seems to be gloomy. We wanted to make this place to be seemed like a monochrome picture by locating a small white house surrounded by mountains.

© Woo-Jin Park

The weak point of this land sunken around 2m is that it created a deep space between the entrance and the building. A small roof of this building connected as a similar height with road side crosses this space horizontally and vertically and therefore, it provides more various visions. Also, granite shown when demolishing the building and located on a small water space intends the connection with the land being utilized as it is and a sound of water dropping from the water pipe made of bamboo touches the deep space.

© Woo-Jin Park

Object of ‘so ban’(Korean traditional small table which used for eating food and putting it down) spread into the space is trembled like a floating lotus leaf when you touch it. Hanji (a tranditional Korean paper handmade from mulberry trees) colored with Chinese ink is spread into the space like a water fog at dawn. Object in ceiling made of bamboo becomes a cloud in blue sky. Also, a wide window borrowing the scenery of outside via white cloth remembers the view like seeing a old picture. A small room stained with Chinese ink is blown by the wind of black bamboo and in here, we can hear the sound of flowing water via a window.

Section
Cite: "Chopsticks / studio VASE" 17 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 18 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=401279>