Festspielgarage Erl / Kleboth Lindinger Dollnig

  • 16 Jul 2013
  • Infrastructure Selected Works
© Günter Richard Wett

Architects: Kleboth Lindinger Dollnig
Location: Erl,
Area: 5,300 sqm
Year: 2012
Photographs: Günter Richard Wett

© Günter Richard Wett

An elegant entrée for the new festival district: The new festival parking garage is the final component in the repositioning of the Tyrolean Festival Erl. The new parking garage with 430 parking spaces on three levels is built not far from the famous Passionsspielhaus and the spectacular new Winter Festival Hall. Due to the geometry of the terrain the parking garage does not need any ramps. Each parking level has a separate entry and exit.

Individual levels can be opened and closed depending on the demand. The building defines by its presence the transition between landscape (green meadows where cows graze) and the village of Erl. Seen from the south it is very carefully embedded in the landscape, from the north, however, it is clearly visible. Here, the garage becomes a stage for the festival guests: When exiting the garage, visitors enter a gallery overlooking the Inn valley. The festival houses come only gradually into view.

First Floor Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Festspielgarage Erl / Kleboth Lindinger Dollnig" 16 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 23 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=400644>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    If this building will be covered with plants in the future, then it will finally look good.

Share your thoughts