School Classroom / Loïc Picquet Architecte

© Stéphane Spach

Architects: Loïc Picquet Architecte
Location: , Alsace, France
Architect In Charge:
Year: 2012
Photographs: Stéphane Spach

© Stéphane Spach

This building emphasizes the ludic sense of teaching and learning. The classroom’s design shows cheerfully its use and attributes on “learn by playing”.

© Stéphane Spach

Through its shape and colors, the building becomes a remarkable point in the village and an good reference for the kids. The classroom is bathed in a natural luminosity that evolves during the day without ever presenting a discomfort to its occupants.

© Stéphane Spach

The glassed front porch let the kids feel that they are outside even while they are in class, making school look like somewhere where learning can be fun and uncomplicated.

First Floor Plan
* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "School Classroom / Loïc Picquet Architecte" 01 Jun 2013. ArchDaily. Accessed 23 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=379845>

1 comment

Share your thoughts