ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Mathias Klotz
  6. 2006
  7. Techos House / Mathias Klotz

Techos House / Mathias Klotz

Techos House / Mathias Klotz
Techos House / Mathias Klotz, Courtesy of Matías Klotz
Courtesy of Matías Klotz

Courtesy of Matías Klotz Courtesy of Matías Klotz Courtesy of Matías Klotz Courtesy of Matías Klotz +22

  • Architects

  • Location

    San Carlos de Bariloche, Río Negro Province, Argentina
  • Project Architect

    Mathias Klotz (KLOTZ & asociados)
  • Area

    650 sqm
  • Project Year

    2006
  • Photographs

    Courtesy of Matías Klotz
  • Collaborators

    Alejandro Beals
  • Structural Engineer

    Luis Soubie
  • Surface

    9409 sqm
  • More SpecsLess Specs
Courtesy of Matías Klotz
Courtesy of Matías Klotz

From the architect. The Techos House is a vacation house located on the shore of the Nahuelhuapi Lake, south of Argentina, near Villa la Angostura. The land is a 200 year old bamboo stick forest next to the lake.

One of the issues we faced was how to fulfill a local standard, in which the roof had to have a minimum slope of 26ª, allow for the sun to come in and have views of the forest and the lake from inside the house.

Courtesy of Matías Klotz
Courtesy of Matías Klotz

The program consists in two floors, family in the main level leaving visits and services to the ground level.

The roof issue is solved starting from a series of small roofs according to the standard, allowing the entrance of the sun at the same time and with views to the lake and forest with a double bay scheme. A generous central circulation distributes a succession of patios to the enclosures located in both sides.

Courtesy of Matías Klotz
Courtesy of Matías Klotz

The pool has been located at the far east of the main level so it can guarantee the sun exposure and the views.

In the access zone, we designed the caretaker's house (Techitos), as a prototype of the main house so the construction aspects were solved in a 1/1 model.

Courtesy of Matías Klotz
Courtesy of Matías Klotz

Concrete, wood and copper were used so the architecture was integrated with the context.

Elevation
Elevation
Cite: "Techos House / Mathias Klotz" [Casa Techos / Mathias Klotz] 17 May 2013. ArchDaily. (Trans. Jordana, Sebastian) Accessed . <http://www.archdaily.com/373437/techos-house-mathias-klotz/>
Read comments

4 Comments

Lars · September 14, 2014

Cold bridge bonanza! Or maybe he is fooling us all?

Márcio · September 12, 2014

Beautifull house! But this architekt clearly never heard about thermal bridges (not quite sure if this is a term in English...) The metal beams continue without interruption from the inside through to the outside... all of the heat will be lost because of this... I do love the design... but come on... this is a serious issue here ;)

Tom · May 15, 2014

Building a wall around a swimming pool brings back some memories of innovative ways to kill off your sims.

Ellen Fisch · May 18, 2013

Lovely integration of marvelous architecture with a stunning natural environment!

···

Comments are closed

Read comments