Country House at El Cobijo-San Vicente De La Sonsierra / Blur Arquitectura

  • 01:00 - 19 April, 2013
  • Translated by Lorena Quintana
© Berta Buzunariz
© Berta Buzunariz
  • Architects

  • Location

    San Vicente De La Sonsierra
  • Architect in Charge

    Alex Borrás, Enric Farrerons, Octavio Pérez
  • Engineers

    Protec Ingenieros Sl
  • Construction

    Construcciones El Caserio Sa
  • Collaborators

    Enric Guivernau, Julia Pons
  • Area

    30207.0 m2
  • Year

    2012
  • Photography

    Berta Buzunariz

© Berta Buzunariz © Berta Buzunariz © Berta Buzunariz © Berta Buzunariz +30

© Berta Buzunariz
© Berta Buzunariz

From the architect. We find a building dating from the sixteenth century, where only the main facade and a masonry fretwork remain.

© Berta Buzunariz
© Berta Buzunariz

The commission was to create a country house to be rented, looking for maximum utilization and with a small budget.

© Berta Buzunariz
© Berta Buzunariz

A light staircase, located in the center of the property, articulates the space in all its levels. On the ground floor, it will separate the dining area – kitchen – hall. On the first floor, the bedrooms. On the second floor, the play area off the master bedroom. In the area of the fretwork, we placed a pool for relaxation and tranquility.

© Berta Buzunariz
© Berta Buzunariz

Inside, we used few materials to highlight the existing stone: oak and painted iron. A continuous polished concrete floor unifies all the floors.

© Berta Buzunariz
© Berta Buzunariz

Outside and on the back facade, a brick lattice sieves natural light and gives privacy to the bedrooms.

© Berta Buzunariz
© Berta Buzunariz

Finally, tables, closets, cabinets, lamps... are designed specifically for this project.

Floor Plans
Floor Plans
Cite: "Country House at El Cobijo-San Vicente De La Sonsierra / Blur Arquitectura" [Casa Rural El Cobijo-San Vicente De La Sonsierra / Blur Arquitectura] 19 Apr 2013. ArchDaily. (Trans. Quintana, Lorena) Accessed . <http://www.archdaily.com/362731/country-house-at-el-cobijo-san-vicente-de-la-sonsierra-blur-arquitectura/>