We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Berri Residence / NatureHumaine

© Adrien Williams
© Adrien Williams
  • Architects: NatureHumaine
  • Location: Montréal, Quebec, Canada
  • Team: Stephane Rasselet, Marc-Andre Plasse, Amelie Melaven
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Adrien Williams

© Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams © Adrien Williams

© Adrien Williams
© Adrien Williams

From the architect. A couple with a passion for contemporary architecture wanted an extension to their 1940s duplex on Berri street in Montréal. Their main desire was to create a dining room that would become the heart of the house, where family discussions would take place.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

At the center of the new extension is the dining room just off the re-modeled kitchen on the ground floor. It has generous south-facing glazing and and a large dining table at its center. The master bedroom is located below the dining room overlooking the sunken garden. Despite the use of wood cladding, the extension has a sense of lightness and transparency due to the glass panels being pushed to their dimensional limits. The exterior finish is an olive green stained pine with an overhanging glazed volume clad in galvanized steel.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Berri Residence / NatureHumaine" 19 Apr 2013. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/360777/berri-residence-naturehumaine/>