Villa C / Studio Guilhem

  • 05 Apr 2013
  • Houses Selected Works
© Olivier Amsellem

Architects: Studio Guilhem
Location: Cannes,
Architect in Charge: Denis Bodino
Structural Engineering: Daniel Manguin
Landscape Architects: Atelier François Navarro
Area: 480 sqm
Year: 2012
Photographs: Olivier Amsellem

© Olivier Amsellem

Richard Guilhem, and his project manager Denis Bodino, conceived and achieved this beautiful private residence located in Cannes-­‐La Californie. The Villa C, as it is named, shows bot hits differences in this residential area and elegantly integrates the green setting. The architects choose extreme simplicity and minimalism. This geometrical shaped building, with its precise lines cleverly harmonizes natural substances, such as concrete, stone, glass, and wood in exact proportions. The interior possesses undeniable qualities of space and movement around the patio, which is the actual spinal columm of the building.

© Olivier Amsellem

The patio, a cubic and transparent structure, brings an unusual and poetic note to each level of the villa. In fact, each architectural detail has been precisely analyzed. The natural light is valurized in each room, by a succession of zenithal, horizontal, and vertical openings. The 480m2 of living space in this set of rooms make it an ideal and modern sweet home.

Section
Cite: "Villa C / Studio Guilhem" 05 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 20 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=355006>

1 comment

Share your thoughts