Fresno House / Felix Raspall + Federico Papandrea

  • 14 Mar 2013
  • Houses Selected Works
© Gustavo Sosa Pinilla

Architects: Felix Raspall + Federico Papandrea
Location: , Argentina
Architect In Charge: , Federico Papandrea
Structure: Roberto Alfie
Area: 135 sqm
Year: 2012
Photographs: Gustavo Sosa Pinilla

Fresno house is a small summer house located in a forest near the South Atlantic Ocean. The slope and location existing trees are the major determinants of geometric and site strategies of the project: the house sits in a small clearing of the forest and sits perpendicular to the slope to gain transversal transparency.

© Gustavo Sosa Pinilla

Living room, dining room, kitchen and studio are located in the ground floor, open to the outdoor terrace, swimming-pool and patio through floor-to-ceiling windows. The double-height outdoor space by the grill is the main gathering space in the summer. The upper level houses three bedrooms with access to a large terrace.

© Gustavo Sosa Pinilla

The main materials of the house are faced concrete, glass and white-rendered masonry.

Site Plan
Cite: "Fresno House / Felix Raspall + Federico Papandrea" 14 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 24 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=343740>

Share your thoughts