Cornlofts Triplex Reconstruction / B2 Architecture

  • 01 Mar 2013
  • Residential Selected Works
© Michal Šeba

Architects: B2 Architecture
Location: Karlin,
Architect In Charge: Barbara Bencova
Area: 230.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Michal Šeba, Eduard Hueber

Located in the Cornlofts, a former industrial building, in Prague´s quarter Karlin, reconstructed for the res­i­den­tial use based on the design of Baum­schlager Eberle Architekten from Wien. The design for a Live/ Work unit eschews conventional loft typologies in order to maximize square footage and natural light. Portions of the original floor plate is removed while new glass plates are inserted into a central void. As a result, this formal gesture increases overall square footage while simultaneously providing unexpected views and natural light throughout.

© Michal Šeba

The main goal of the loft´s redesign was to bring back the original industrial look balanced with the modern design and materials.

© Michal Šeba

The lowest level contains the entrance space with custom-made closet, owners music studio, nursery and guest room with bathroom and utility areas.

© Michal Šeba

The second level has a public character. On one side, there´s an open office with the roof window and view over a sculpted staircase connecting the three levels of the loft. On the other side, there´s living and enternaiting space vertically connected by partially glassed floor plate of the third level.

© Michal Šeba

The living space is furnished with the vintage/modern custom-made furniture completed with the pixeled piano mozaic and other music related elements refering to the owners profession.

© Michal Šeba

Besides the entertaining space, the third level also includes the master bedroom with a bath and two dressing rooms.

Section

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Cornlofts Triplex Reconstruction / B2 Architecture" 01 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 19 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=337979>

0 comments

Share your thoughts