Diamond House / Masao Yahagi Architects

  • 04 Mar 2013
  • Houses Selected Works
© Koichi Torimura

Architects: Masao Yahagi Architects
Location: Sano, Tochigi,
Area: 145.08 sqm
Year: 2012
Photographs: Koichi Torimura

Collaborators: Kenji Nawa
Site Area: 260.29 sqm

© Koichi Torimura

The music studio was requested in this house because the client is a well-known musician.The studio considers the acoustic quality by planning non-parallel walls (pentagon) of the reinforced concrete construction. 

© Koichi Torimura

Each wooden room was arranged in surroundings of the music studio. This has two effects. The first is to have life with a focus on the music, the other is soundproofing to the neighbor. Each room has courtyard that slightly connected with the outside.  As a result, all rooms face outside and obtain the daylight and breeze through the one of the courtyards. On the other hand, it protects privacy from the outside.

© Koichi Torimura

This house has a sort of elements such as the studio of reinforced concrete construction, each wooden room, courtyards, and rambling activity. Those elements are dramatizing of various life scenes.  

Plan
Cite: "Diamond House / Masao Yahagi Architects" 04 Mar 2013. ArchDaily. Accessed 23 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=336805>

0 comments

Share your thoughts