We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Thomson Cottage Renovations and Addition / Bonnifait + Giesen

  • Architects: Bonnifait + Giesen
  • Location: New Plymouth, New Zealand
  • Main Contractor: Dave Fabish Builders
  • Structural Engineering: Spencer Holmes Engineers
  • Client: Jeremy Thomson
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Russell Kleyn

© Russell Kleyn © Russell Kleyn © Russell Kleyn © Russell Kleyn

© Russell Kleyn
© Russell Kleyn

From the architect. Additions and renovations to an existing railway cottage in New Plymouth. The existing roof line was extended to create a large double hieght area and an office mezzanine space.

© Russell Kleyn
© Russell Kleyn

While the street entrance side of the house was left largely untouched the new timber rainscreen detailing (using locally grown redwood) was introduced to create a lightbox over the entrance.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Thomson Cottage Renovations and Addition / Bonnifait + Giesen" 22 Feb 2013. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/335361/thomson-cottage-renovations-and-addition-bonnifait-giesen/>