Endless / BLAUW architecten

  • 15 Feb 2013
  • Houses Selected Works
© Jan de Vries / Daph

Architects: BLAUW architecten
Location: Beekmansdalseweg, , The Netherlands
Contractor: Jaap Fokker VOF
Budget: € 90.000
Area: 49.0 sqm
Year: 2009
Photographs: Jan de Vries / Daph

Indefinitely

Extension house Nijmegen, relationship with infinity …

A house on a ridge at the Beekmandalseweg Nijmegen. A splendid context, the old house on the hill overlooking the polder. A task submitted with the pleasant ambition of our client resulted in an interesting and exciting process from sketch to implementation.

Original House

There is no transition between landscape and roof of the extension. The countryside creeps in the roof construction at the existing house, it creates harmony between living and environment.

View

The program is organized around the terrace, a sheltered spot, in the angle of the rising volume. The great facade, gives the residents a great view and the relationship with the outside.

© Jan de Vries / Daph

Informal entrance

Due to the extension, a second entrance is created which manifest the daily activities of the family in the plan around this new sheltered spot.

Diagram

Routing

The formal entrance on Beekman Dalseweg maintained. By entering the sight line, through the entire width of the house, gives you the view on the lateral moraine on the west side. This creates a logical routing, running past the kitchen into the living room one is received. Here opens the property by overlooking the Ooypolder.

© Jan de Vries / Daph

Rust rests

The expansion is performed in Corten steel. The transience of this material shows appreciation for existing. The warm and natural tones correspond to primer of the moraine.

Floor Plan
Cite: "Endless / BLAUW architecten" 15 Feb 2013. ArchDaily. Accessed 02 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=332707>

Share your thoughts