House in Hiyoshi / EANA

  • 01 Feb 2013
  • Houses Selected Works
© Koichi Torimura

Architects:
Location: Yokohama City, Kanagawa,
Design Team: Kohei Iwasaki, Tota Abe
Construction: Genki Kensetsu
Total floor Area: 91.10 sqm
Site Area: 104.13 sqm
Area: 45.55 sqm
Year: 2012
Photographs: Koichi Torimura

© Koichi Torimura

A house located at the south of the city park on a hill was designed for a married couple. Since the site is set on the back of the hill, residents can look down a residential district and a station on the south side, and a lot of greenery at the city park surrounds the site on the north side.

© Koichi Torimura

Based on the owner’s economical reason and future lifestyle, the house plan was designed as simple as possible. A bedroom, a future kid-room, storage space and a bathroom are placed on the first floor with a low ceiling, which is a flexible approach in order to change for a future different way of life. On the other hand, living room in which the family spends much time is on the second floor with a 4-meter high ceiling. By having a big volume of the space, the outside greenery of the park and the open sky are coming into the room. As a result, such a spread of the room helps them to spend time there more enjoyable.

© Koichi Torimura
Cite: "House in Hiyoshi / EANA" 01 Feb 2013. ArchDaily. Accessed 22 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=325137>