Sport Hall in La Baule / Barré Lambot Architectes

  • 01:00 - 4 January, 2012
Sport Hall in La Baule / Barré Lambot Architectes, © Philippe Ruault
© Philippe Ruault

© Philippe Ruault © Philippe Ruault © Philippe Ruault © Philippe Ruault +12

© Philippe Ruault
© Philippe Ruault

From the architect. The project establish between a listed wooded area on the side of the dune and a sports plate, in continuation of an existing gymnasium. The aim is to propose a simple wooden volume articulating to the existing thanks to the implementation of a patio.

© Philippe Ruault
© Philippe Ruault

This simple wooden volume is a very bright room thanks to "gills" on all its length. Gills allow a beautiful natural light and are guarantors for the identity of the room. At the end of the team sports area, the back of the stage, receives a climbing wall, which animates the gymnasium.

© Philippe Ruault
© Philippe Ruault

So structured, the project creates a bright piece of wood keeping the link by its transparency between the dune and its wood with the sports plate. Readable and generous, it guarantees a real pleasure of use to his occupants.

Plan
Plan
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Sport Hall in La Baule / Barré Lambot Architectes" 04 Jan 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/314598/sport-hall-in-la-baule-barre-lambot-architectes/>