Nike Pop Up Showroom / Maggie Peng & Albert Tien

  • 13 Dec 2012
  • Retail Selected Works
© Jonathan Leijonhufvud

Architects: Maggie Peng , Albert Tien
Location: , China
Design Team: Maggie Peng,
Year: 2012
Photographs: Jonathan Leijonhufvud

© Jonathan Leijonhufvud

We designed an exhibition environment for the new Nike Women’s Collection to express the atmosphere of weightlessness and the ethereal.

© Jonathan Leijonhufvud

The simplicity and scale of the three top and bottom plinths serve as a monumental backdrop for the suspended elements in between that came in and out of focus through the movement between the plinths.

© Jonathan Leijonhufvud

Behind the three plinths is a large video projection of images from the look book that we animated to create movement.

© Jonathan Leijonhufvud

The installation as a whole creates a strong, serene, yet warm space that allows the products to be the centerpiece.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Nike Pop Up Showroom / Maggie Peng & Albert Tien" 13 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 01 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=305979>

0 comments

Share your thoughts