Kindergarden / Cristina García Dorce

© Pablo Vázquez Ortiz
© Pablo Vázquez Ortiz

Architects: Cristina García Dorce Location: Tuéjar, Valencia, Spain Architects : Cristina García Dorce, José Durán Fernández Project Year: 2011 Photographs: Pablo Vázquez Ortiz

© Pablo Vázquez Ortiz © Pablo Vázquez Ortiz © Pablo Vázquez Ortiz © Pablo Vázquez Ortiz +8

Project Area: 182.67 sqm Technical Architect: Juan José Mollá Molina Collaborators : Antonio Azorín Carrión, Marc Serrano Rosón, Adypau Ingeniería

A perimeter wall of 2.50 meters high surrounds the entire place. The place is a ditch, which favors the curved geometry of the site.

The only area of the project, where children play, is north-south oriented and illuminated by two patios facing each other: an entrance patio and a backyard with perspective. Also, there is a small place of toilets for children.

© Pablo Vázquez Ortiz
© Pablo Vázquez Ortiz

A unique space that has two patios, which gives freedom and protection to children.

© Pablo Vázquez Ortiz
© Pablo Vázquez Ortiz

Cite: Javier Gaete. "Kindergarden / Cristina García Dorce" 10 Dec 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/303931/kindergarden-cristina-garcia-dorce/>