Casa Vattier / Elton+Leniz Arquitectos Asociados

  • 10 Dec 2012
  • Houses Selected Works
© Natalia Vial

Architects: Elton+Leniz Arquitectos Asociados
Location: , Valparaiso,
Associated Architects: Mirene Elton , Mauricio Leniz
Office Architects: John Fieldhouse, Juan Pablo Nazar
Constructor: Altiplano
Area: 350 sqm
Year: 2010
Photographs: Natalia Vial

© Natalia Vial

This house is placed in the last third of a sloping site which it is accessed from below. This position determinates the construction so that the access path doesn’t interrupt the view of the near context of the house.

The whole program is developed in a unique level, with the exception of a bedroom, a bathroom and a guests living room that takes advantage of the acclivity of the site and appears below the main volume of the house.

© Natalia Vial

Proposed spaces are organized in terms of the panoramic view that shapes a slender horizontal body that is oriented towards the south-west. To control the effects of this orientation it is projected a 2 meter wing that emphasizes the horizontal condition of the house on the ground.

© Natalia Vial

View and orientation has an influence on the design of the roofing. The continuous slab is folded longitudinally in order to give shape to two parallel skylights that run along the whole length of the house.

Section
Cite: "Casa Vattier / Elton+Leniz Arquitectos Asociados" 10 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 31 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=303208>