House N / mattch

  • 30 Nov 2012
  • Houses Residential Selected Works
© nacasa&partners

Architects: mattch
Location: mizuho-ku Nagoya-shi,aichi-ken,
Area: 98.16 sqm
Year: 2012
Photographs: nacasa&partners

© nacasa&partners

The site of House N is a trapezoid facing the green extension of the elementary school spread through a front-shaped slope.

© nacasa&partners

A construction for furniture, such as a shop without a feeling of life, was demanded from the chief mourner.

Plan Concept

Because of the site s the house shape is the transformation of two rectangles that leave a free space for internal circulation.

© nacasa&partners

Because of the gradient of the site, the decision was to gradually repeat the level of the floor dividing the house into skip-stop floors space.

Section Concept

Each floor has displayed much furniture, which the chief mourner owns. Impartially, the furniture use the most of the spaces while having a bedroom, the functions such as the kitchen begins to be blurred in the other spaces through central stairs.

© nacasa&partners

The heating and cooling system was established as an art object along the free space throw the vertical circulation with the idea to keep each floor comfortable.

© nacasa&partners

At the same time these operation connects gently the space between, top and bottom, right and left. The circulation moderates the space of the building to felt the expansion in despite of the narrowness of the construction.

Section Concept
Cite: "House N / mattch" 30 Nov 2012. ArchDaily. Accessed 17 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=300579>

0 comments

Share your thoughts