Qingtao Marketing Center / Tsushima Design Studio

© Masao Nishikawa

Architects: Tsushima Design Studio
Location: , China
Landscape Architects: E Design
Client: Qingtao Vanke
Area: 1,850 sqm
Year: 2010
Photographs: Masao Nishikawa


© Masao Nishikawa

Located within the beautiful hills of Qingtao, China, TDStudio’s Qingtao Marketing Center acts as the centerpiece for the Vanke’s largest development in the region. Working with the existing buildings structural constraints, the new structure gently wraps and extends out from the existing building rather then beginning from anew.  Utilizing a simplistic design language as well as simple transparent materials, the building elegantly frames the surrounding hillside behind a semi-transparent golden sheen.

© Masao Nishikawa

The stark contrast between the dark local brick and the light transparent Japanese golden screen allow for the cantilevering second floor to gently float over the surrounding landscape, while creating a facade which changes throughout the day. By day the the second floor gallery reads as a floating solid mass, and a shining icon for the new development. By night the the gallery reveals itself to its surroundings, becoming enlivened by the movements of its inhabitants and the artwork within.

© Masao Nishikawa

Programmatically the marketing center is quite simple.  The first floor houses the open/transparent marketing center and offices, while the second floor acts as a large open gallery/exhibition space.

Section

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Qingtao Marketing Center / Tsushima Design Studio" 05 Dec 2012. ArchDaily. Accessed 18 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=298972>

1 comment

  1. Thumb up Thumb down 0

    How is it possible to have a flat surface over the entrance pavilion? Does it never rain or snow in the region?

Share your thoughts