We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Enlargement of Los Alamos House / Rodrigo Piwonka Ariztía + Juan Luis Martínez Nahuel

© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka

Architects: Rodrigo Piwonka Ariztía + Juan Luis Martínez Nahuel Location: Los Álamos, Santo Domingo, V Región, Chile Authors: Rodrigo Piwonka Ariztía, Juan Luis Martínez Nahuel Project Year: 2011 Photographs: Rodrigo Piwonka

© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka

The project is to reuse and extend a small cabin in a permanent home for a young couple who live and work outside the capital.

The existing volume is spread throughout the land by way of generating and separating two instances: The first instance is bounded forward in a private gravel patio and the second instance is backwards, in a large garden of grass.

Upon costumer request, the windows of the building were taken as a repeating pattern for the main front, thus retaining part of the original image of the structure.

The other front has a more airtight treatment, consisting of niches-closets and glazed screens that accompany the corridor.

All roof level rises and expands in volume, illuminating the interior with light around the perimeter.

© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka

© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka

© Rodrigo Piwonka
© Rodrigo Piwonka

Floor Plan 01
Floor Plan 01
Cite:Jonathan Alarcon. "Enlargement of Los Alamos House / Rodrigo Piwonka Ariztía + Juan Luis Martínez Nahuel" 07 Nov 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/290609/enlargement-of-los-alamos-house-rodrigo-piwonka-ariztia-juan-luis-martinez-nahuel/>