Chalet C7 / Nicolás del Río + Max Núñez

35
© Erieta Attali

Architects: Nicolás Del Río + Máx Núñez
Location: Portillo, , Valparaíso Region, Chile
Architects: Nicolás del Rio,
Collaborators: Heloise Gailing
Project Year: 2008
Photographs: Erieta Attali

01 1 3 4

Project Area: 295.0 sqm
Reckoner: Enzo Valladares

Chalet C7 is located in the Andes Mountains at 2900 meters from the Portillo Hotel and a few miles from Mount Aconcagua. The land is characterized by a steep and rocky topography which faces the Inca Lagoon and the “Tres Hermanos” peaks.

1
© Erieta Attali

The house is hidden in the slope in order to interfereas little as possible with the view of the lagoon.

5
© Erieta Attali

The interior has two levels. A base level, built with rocks taken from the same hill, protects from snow in the winter . This wall defines the first floor, anchoring the building to the ground; the bedrooms and private spaces of the house are located behind it. These areas, whose dimensions vary according to domestic needs, are open to the outside.

30
© Erieta Attali

Over the main floor is a second level completely open to the landscape and the northern lights. In this open-plan space the objects are organized in a flexible way. A robust structure of metal beams defines the tectonic quality of space and allows this open space. The exposure of the large beams, unusual in a domestic space, makes gravity visible.

03
Elevation
Cite: "Chalet C7 / Nicolás del Río + Max Núñez" 28 Oct 2012. ArchDaily. Accessed 28 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=286357>