Omihachiman House / ALTS Design Office

  • 12 Oct 2012
  • Houses Selected Works
Courtesy of ALTS Design Office

Architects: ALTS Design Office
Location: Prefecture,
Design Team: Sumiou Mizumoto, Yoshitaka Kuga
Project Year: 2012
Project Area: 117.89 sqm
Photographs: Courtesy of ALTS Design Office

First of all,we returned to innate house a human lived in , and we tried to reproduce the space in modern way.

Courtesy of ALTS Design Office

Dividing the space into small spaces-divided and we connect the space and space we have finely divided by stairwell and small aperture.

Courtesy of ALTS Design Office

Not dividing spaces ,but you are related to lightly each other, besides family can have their own places. just as if,we make our own spaces at cave.

Courtesy of ALTS Design Office

Having own space,feeling others existence, looking out over the each spaces, but you can’t seize overview. Despite small area, you feel wide space.

Courtesy of ALTS Design Office

Feeling vaguely spread of space, feeling vaguely whiff of each other… This ambiguity “vague feeling” is reason why this house make you comfortable.

Detail Section
Cite: "Omihachiman House / ALTS Design Office" 12 Oct 2012. ArchDaily. Accessed 31 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=280564>

3 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    It is very troublesome to use that kind of color in the whole interior building since it needs more cleaning maintenance. however, it has been extremely exploitation of spaces and that a good point for such a function like a house.

Share your thoughts