Polideportivo in Sa Indiotería / Jordi Herrero + Sebastián Escanellas

© Jaime Sicilia

Architects: Jordi Herrero + Sebastián Escanellas
Location: Palma de Mallorca,
Project Architects: Jordi Herrero Campo, Genovard
Project Area: 2,607 sqm
Photographs: Jaime Sicilia

Here is intended to continue the indoor and outdoor space. The building is resolved burying the court and locker rooms. The scheme allows pass without visual barriers from the park to a covered platform, to the stand, and finally descending toward the court.

© Jaime Sicilia

The real protagonist is not so much the sports hall itself, but the flow of activity that occurs: the players, the public, people walking, etc..

© Jaime Sicilia

The type of light is no overhead canopy, or indirectly to north, or diagonal, etc.. , Each corresponding to some kind of light “locked”. Here the light is intern circulates. A large deck colored translucent polycarbonate levitates above the sports hall allowing light to enter and exit freely. Sun protection is ensured by large flights in the SE and SW facades.

© Jaime Sicilia

The sports hall has no window. Is ventilated by fresh air through courtyards, and hot air outlet openings in the cover. The feeling is of being in an outdoor space.

Sections

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Polideportivo in Sa Indiotería / Jordi Herrero + Sebastián Escanellas" 06 Sep 2012. ArchDaily. Accessed 20 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=267954>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    This sports complex is very unique, with the use of bright random colors for the facade, and the hanging cantilever. It attracts the eye even from long distances. It is ventilated using fresh air from the courtyards, and hot air from the outlet openings to give the sense of outdoors, and the continuity between the indoor & outdoor.

Share your thoughts