Venice Biennale 2012: Eduardo Souto de Moura

© Nico Saieh

’s structure overlooks the old buildings in front of the Arsenale from the waterfront, on the path leading to Alvaro Siza’s structure that we featured yesterday.

This structure is an exploration of material, building systems and language. The facades frame views of these old buildings, reinterpreting the existing landscape, according to the will of the viewer. According to Souto de Moura “geography becomes how we want it to be. This it the great leap of the modern movement, and as a result of postmodernism”.

© Nico Saieh

The installation “reflects the evolving relationship between interior and exterior, the gradual opening up of options, and their dependance and influence on the architectural language”.

More photos after the break:

© Nico Saieh
© Nico Saieh
Cite: Basulto, David. "Venice Biennale 2012: Eduardo Souto de Moura" 06 Sep 2012. ArchDaily. Accessed 25 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=267891>

Share your thoughts