We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Frank Gehry designs Facebook HQ Expansion

Photo: Frank Gehry/Gehry Partners via Bloomberg
Photo: Frank Gehry/Gehry Partners via Bloomberg

Mark Zuckerberg, the 28-year-old co-founder of Facebook, has commissioned Frank Gehry to design a new campus headquarters on the outskirts of San Francisco Bay, California. Located across the highway from Facebook East, the company’s current headquarters, Facebook West will provide every luxury expected from a modern office space, from a flexible open floor plan, to arcade-filled lounge areas and a massive roof garden. The enormous, ten acre “room” breaks away from Gehry’s signature curves, and aims to provide a “system that’s not precious, that they can manipulate.” Work benches “line up in curving arcs like swarming fish”, organizing the 420,000 square foot facility into “neighborhoods” that softly flow into each other in an attempt to foster a collaborative, community-like environment. When Facebook employees need a break, they can retreat to outdoor-terraced cafes for some sushi and barbecue, play arcade games in the lounge with their co-workers, or escape up a “twisting wooden stair” to the lush roof garden. Construction is scheduled to begin in Spring 2013. For more information, check out Bloomberg’s exclusive coverage here.

Photo: Frank Gehry/Gehry Partners via Bloomberg
Photo: Frank Gehry/Gehry Partners via Bloomberg
Cite:Karissa Rosenfield. "Frank Gehry designs Facebook HQ Expansion" 25 Aug 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/266898/frank-gehry-designs-facebook-hq-expansion/>