The Connor Group Headquarters / Moody Nolan

Courtesy of

Located adjacent to the Dayton-Wright Brothers Airport near Springboro, , the new headquarters for The Connor Group, a real estate investment firm, The Connor Group, will serve as an iconic statement for their brand. The firm came to Moody Nolan to design a world-class headquarters facility which capitalizes on the newest technologies and environmental planning ideas for the progressive company. T he nine-acre site will accommodate the new headquarters and is mastered planned for a future 10,000 square feet aircraft hanger. The two-story building will enclose approximately 39,000 square feet in its initial development with a planning addition of another. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of Moody Nolan

The building contains a central atrium space providing all employees with access to natural light. Designed to LEED standards in accordance with the US Green Building Council, the building also stresses a number of sustainable design features including storm water management, rainwater harvesting, recycled materials, and optimized energy performance.

Cite: Furuto, Alison. "The Connor Group Headquarters / Moody Nolan" 23 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 18 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=265244>
  • justinc

    Iconic building, maybe for the Dayton area; newest technologies and environmental planning ideas, definitely not.

    Having grown up close to the site, this skylit atrium area will bake in August and freeze in February. Lots of HVAC energy required to fix these design flaws. Also, why not select a site that’s more connected to transit and other services than this greenfield condition?

  • Dave

    Natural light is a great thing, not a design flaw. I’d say it’s a very sharp design. The Connor Group has a great building for the future.

  • justinc

    Dave, you are correct that natural light is great, with one little caveat…too much of it is a bad thing in buildings where people expect temperatures to remain constantly within the range for human comfort.

    I do think it’s a decent design for the area, but the R-2 glazing and high potential for glare suggest the area of glazing could be brought down a bit while still achieving a strong design move, optimal light levels, lower cost, and better energy performance.