Y Project / Rami Kopty

  • 02 Aug 2012
  • Houses Selected Works
Courtesy of Kopty Architects and Engineers

Architects: Rami Kopty
Location: Ya’el, Nazareth Illit,
Architect In Charge:
Project Year: 2012
Photographs: Courtesy of Kopty Architects and Engineers

Project Area: 170.0 sqm
Structure Engineer: Joseph Kopty

The project is located in Nazareth Illit The site is located on a hill, facing a view toward a green soccer field, a duplex that we added a new floating mass. As a result of this traction, was necessary to do some changes to the building: moving columns and re-design the internal structure of the interior space of the house.

Courtesy of Kopty Architects and Engineers

The planning process started by giving a concept to our design for construction and Architectural Design toward a minimalist and contemporary language.

Courtesy of Kopty Architects and Engineers

The guiding principle of the plan was to separate the ground floor from the private rooms, using different materials that express the conceptby the architect.

Courtesy of Kopty Architects and Engineers

Ground floor accommodation is completely transparent glass cube, rather than leaving the question of maximum openness making the inside flow to the outside and the outside inside rooms floor is hovering above the glass cube. This floor has sun terrace surrounded by wooden profiles, which provides total privacy, contrary to the hospitality floor. rooms Floor is a conceptual wooden box wrapped in profiles made of rice husk (wood). The facadehas two main roles: the first is – giving the facade of the architectural aspect. While the second, the green aspect and environmental – energy conservation (green architecture). ther material selection process was toward a green material and recyclable natural materials, requiring minimal care for future treatment of dyeing or other, the material is relatively light weight and of course looks good.

Courtesy of Kopty Architects and Engineers

The house envelope serves an important role in area climates – (Mediterranean), and has a dual role – the core space get less heated in summer, so the sun does not directly warm these walls by being cooled by the air gap betwean the wood and the interior walls by natural ventilation. And in winter the facade can be opened and lets the sun’s rays get in and heat the interior.

Courtesy of Kopty Architects and Engineers

Opening windows is possible in a simple and convenient – by moving the window throught tracks, and the mantle fold out – aside gracefully, and minimalist line of design is saved.

Plan
Cite: "Y Project / Rami Kopty" 02 Aug 2012. ArchDaily. Accessed 26 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=259249>
  • rozan

    Great architecture … great concept indeed….

  • Pingback: Y Project | Leibal Blog

  • Jody

    Great Great work. Un-comprimised vision shows through.