We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Vinery Kobler

© Jürgen Eheim © Jürgen Eheim © Jürgen Eheim © Jürgen Eheim

From the architect. At first, it was about integrating the tasting room into the existing space. The architects decided to make a clear statement, however, and it now seems as if the room slides right into the existing space. The overall effect is unpretentious and simple. A lift-slide unit extends the space outside, which brings the exterior space closer to the interior space.  As a result, you can sit inside while being outside or outside while being inside.

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

The selection of materials is based on naturalness and sustainability: the surfaces of the walls and ceiling are done in marmorino, the floor in poured terrazzo. Why white? What is white? When you think about it, white creates a feeling of heightened sensitivity. If we let white affect us, then the surroundings, the colour and the shadows become more intense.

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim

The architects assume that the nuances of the wine the colour and the flavours alike can be appreciated more keenly in a white environment.  

© Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Vinery Kobler" 04 Aug 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/258880/vinery-kobler-lukas-mayr-architekt-theodor-gallmetzer-architecture/>