We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Chromatic Screen / Like Architects

© Dinis Sottomayor
© Dinis Sottomayor

Designed and constructed by Like Architects for the 2012 Oporto Show, the Chromatic Screen installation is an intervention representative of their ephemeral work that lies on the border between architecture, design, urban installation and art. The installation is designed using about 2,000 hangers for children’s clothes from IKEA – ‘Bagis’ -, in four different colors – blue, green, pink and orange – that merge into multiple tonalities. More images and architects’ description after the break.

Starting from the reinterpretation of a common object of daily use, Chromatic Screen builds a distinct element, spatial organizer, that involves all who visit it into a chromatic experience with different moments of opacity and transparency. Chromatic Screen results in a kinetic, very colorful, experience. Architects: Like Architects Location: Edifício da Alfândega, Porto, Portugal Team: Diogo Aguiar, Teresa Otto, João Jesus Curatorship: design factory* Production: Francisco Andrade, Metalomecânica Construction: LIKEarchitects Principal Use: Art Installation Principal Materials: 2000 hangers for children’s clothes – ‘Bagis’ (polypropylene plastic) Dimensions: 1,5 m x 1,5 m x 2 m Installation Height: 2 m Construction Date: June 2012

© Dinis Sottomayor
© Dinis Sottomayor
Cite:Alison Furuto. "Chromatic Screen / Like Architects" 24 Jul 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/256670/chromatic-screen-like-architects/>