The Media Room / Luca Andrisani

  • 28 Jul 2012
  • mini Pavilion Selected Works
© Adam Chinitz

Architects: Luca Andrisani
Location: New York, NY,
Architect In Charge:
Project Year: 2008
Project Area: 400.0 sqft
Photographs: Adam Chinitz

The Media Room was designed in connection with Metropolitan Home’s Showtime House, an event where NYC top designers were challenged to transform a beautiful Gramercy Park townhouse into a beacon of modernism inspired by original Showtime hit series.

© Adam Chinitz

Challenged with integrating all Showtime series into one thematic space, Luca Andrisani took a wide angle approach to his design. The ultra modern media room uses light as both lead and supporting player, forming an abstract sculpture built entirely out of green plywood that adds luminous dimension to his space.

© Adam Chinitz

“Instead of the media room deriving its inspiration from a specific show, it looks to the overall concept of Showtime as a cable TV network. So my focus has been on optical fibers, light and movement”, explain Andrisani. Floating along a pathway, a dazzling display of fluorescent tubes decoratively highlight a mix of television screens and monitors of various shapes and sizes where videos, inspired by these Showtime hits and created by visual artist Lee Whittier, are being shown.

Plan

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "The Media Room / Luca Andrisani" 28 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 28 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=256319>