ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website

House of Setagaya / SKAL + OUVI

  • 01:00 - 19 July, 2012
House of Setagaya / SKAL + OUVI
House of Setagaya / SKAL + OUVI, © Syuya Amemiya
© Syuya Amemiya

© Syuya Amemiya © Syuya Amemiya © Syuya Amemiya © Syuya Amemiya +23

  • Architects

  • Location

    世田谷区役所 4丁目-21 Setagaya, Tokyo 154-0017, Japan
  • Architects

    SKAL + OUVI
  • Architect In Charge

    Kazuya Shikinami, Shin Yokoo
  • Structural Engineer

    Shin Yokoo, Keita KIsami
  • Area

    4561.0 sqm
  • Photographs

© Syuya Amemiya

© Syuya Amemiya
© Syuya Amemiya

Section 01

When we first visited our site, there was a grove on the lot beside it. When we started to construct our project these trees were already removed from the mentioned lot. On our first design of this project, we decided to remove the grove in the neighboring site completely. In this way, we tried to incorporate the original landscape of the city on our site.

© Syuya Amemiya
© Syuya Amemiya

© Syuya Amemiya

First, we made a space that is covered by low and deep eaves. We wanted our to have an adequate distance from the neighboring site in order get enough sunlight on the ground floor of the house. So, we planned to set the building diagonally instead of having it parallel to the site and put trees and plants randomly surrounding the house. The remaining gaps, not covered by trees and plants, created an illusion that the lot is spacious and allowed the sunlight to enter the different areas of the house.

© Syuya Amemiya
© Syuya Amemiya

© Syuya Amemiya

Second, the rooms were arranged in certain order putting into consideration how they are going to be used in daily life. The passage of the entrance, kitchen and dinning room, living room and kids room, bathroom, bed room were placed in parallel with each other so that from one perspective these rooms appear to be only one.

© Syuya Amemiya
© Syuya Amemiya

© Syuya Amemiya

That grove is now completely removed and new residences have stood beside our site. We already accomplished our design for the house but until  the trees and plants grow and surpass the eaves that’s the only time when we can say that we have fully incorporated  the original landscape and environment of the city. Time can only tell when our design will be fully realized naturally.

First Floor Plan 01
First Floor Plan 01

First Floor Plan

Cite: "House of Setagaya / SKAL + OUVI" 19 Jul 2012. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/254863/house-of-setagaya-skal-ouvi/>