We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Bruges i case / JJW

  • Architects: JJW
  • Location: 2600 Glostrup, Denmark
  • Area: 120.0 sqm
  • Project Year: 2011
  • Photographs: Natallia Sørensen

© Natallia Sørensen © Natallia Sørensen © Natallia Sørensen © Natallia Sørensen

From the architect. This extraordinary low-energy house was designed by the Danish architects JJW/Wissenberg in close collaboration with the owners of the house. Dardo, one of the owners, is an engineer and has actually drawn out the last details of the house himself.

© Natallia Sørensen
© Natallia Sørensen

The house is particularly interesting because unlike almost every other low-energy house, this isn’t compact. Normally low-energy houses are more compact than traditionally houses, because the more compact the building is, the easier and more cost-effective it is to reach the Low-energy house Standard.

© Natallia Sørensen
© Natallia Sørensen

Dardo and Lise were not willing to compromise and therefore the target was a bright and spacious house for them self and there child Lucca.

© Natallia Sørensen
© Natallia Sørensen

While designing the JJW/Wissenberg low-energy house the architects have used new technology to live up to the Low-energy house Standard, while keeping it spacious. The flat outer facade and high glass area/real estate also meant that the architects had to find alternative solutions and window concepts.

© Natallia Sørensen
© Natallia Sørensen

Getting as much sunlight into the house as possible was a high priority and therefore the house is built in 3 levels with large super-efficient windows from Rationel Windows & Doors. At least 50 % of the energy supply comes from the windows which is the main reason why this project has reached the Low-energy house class 1.

© Natallia Sørensen
© Natallia Sørensen
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Bruges i case / JJW" 16 Jul 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/254249/bruges-i-case-jjw/>