We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Social Community Center / PRAUD

Courtesy of PRAUD
Courtesy of PRAUD

Designed by PRAUD, the idea behind their proposal for the Social Community Center is to create a space for various groups of the society; youth, women, family, handicap, and children. Instead of trying to put those groups into a single box, they emphasize the individuality of them. More images and architects’ description after the break.

Each floor slides horizontally independent from each other and creates a terrace space from the mismatch. The void in the middle is the space that interconnects whole floors and the core, which we call “Community Core”, which holds the project in balance.

Courtesy of PRAUD
Courtesy of PRAUD

To realize the mismatching slabs, a waffle slab is considered as a basic structural system that not only allows longer spans and a cantilever, but also allows for the freedom of locating columns. Again, the core holds the horizontal force of the waffle slab so that each column can have less force to hold. Architects: PRAUD Location: Sejong City, South Korea Team: Dongwoo Yim, Rafael Luna, Jihyun Park Program: Social Care Center, Community Center Area: 15,400 m2

Courtesy of PRAUD
Courtesy of PRAUD
Cite:Alison Furuto. "Social Community Center / PRAUD" 30 Jun 2012. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/248294/social-community-center-praud/>