Pixel in Beijing Modelroom / SAKO Architects

  • 06 Jun 2012
  • Housing Selected Works
© Misae Hiromatsu

Architects: SAKO Architects
Project Team: Keiichiro Sako, Ariyo Mogami, Ken-ichi Kurimoto
Project Area: 4,800 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Misae Hiromatsu

The Concept of Comprehensive Renovational “Pixel “ modelhouse. The modelhouse of high-rise residential building with sale centre to be in accordance with Skip-Floor Dwelling House’s buildings for ten thousand households.

© Misae Hiromatsu

“Pixel”concept flexibly apply to many parts of interior and outerior decoration. Ceiling filled with paper lighting carry out the impact of the same kind of facilities.

© Misae Hiromatsu

Modelhouses divide into four types of different themes such as “POP”

© Misae Hiromatsu

The Concept of “Pixel” Sales Center in

The “pixel”sales centre developed overall “cell” concept of “Pixel in Beijing” on the basis of former sales centre.

© Misae Hiromatsu

Appearance

The appearace was formed of many separate tubes accumulated. It is consisting of four kinds of white, light grey, the dark gray and black tubes .To overlappe and accumulate so as to produce bump sense.

© Misae Hiromatsu

Sales center hall

Sales centre hall is a very important part of sales centre used as the whole project sale centre, including negotiation room ,guest rooms and so on. The hall ,including enternce hall ,seeks to pursue a sense of luxury and dynamic space to match negotiation room.

Plan

Interior decoration also developed the cell concept. The wall accumulate different length and gloss wooden cases,400 *400 mm2, to get bump and layer sense. The roof is created by 400*400 mm2 droped tubular lightings. Its borders are made of japanese paper.Then the ground integrate outdoor and indoor ,integrate outside landscape to indour.

 

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Pixel in Beijing Modelroom / SAKO Architects" 06 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 02 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=241020>

1 comment

Share your thoughts