House in Go Vap / MM++ Architects

© Nam Bui

Architects: MM++ Architects / MIMYA.co
Location: , Vietnam
Project Architect: My An Pham Thi
Built Area: 255 sqm
Completion: 2012
Photographs: Nam Bui

© Nam Bui

The house is built on a 8m wide and 22m deep plot in a residential district of Saigon. Designed for a couple and their 3 young kids, the house is organized in two parts :

A first block in the front with entrance, living area and kitchen, merged all together in one large open space, encouraging interaction between family’s members. After crossing a small interior garden with a large roof opening, a second block with the two kid’s bedrooms on the ground floor, parental suite and an additional bedroom on the first floor.

The challenge of this project was to build a contemporary house with a “high end feeling” in a very restrictive budget, for this reason architectural elements are really simple ( concrete structure, brickworks, ceramic tiles, corrugated iron roof layered with insulating material) while furniture and equipment are in a high quality finishing.

© Nam Bui

Natural ventilation (through top frame louvers on the facade, openings in the glass roof and back courtyard), indirect natural light and a large overhang roof on the front elevation to prevent direct sun light, make the house comfortable to live. The multiple “inside-outside” visual connections with the front courtyard planted, the interior garden with tropical plants and bamboo planted pots on the first floor create a relaxing and private environment in the middle of a high density neighborhood.

ground floor plan

This project intends to bring an alternative approach for the conception of middle range Vietnamese urban house, combining traditional construction principles, low cost material solutions and contemporary design.

Cite: "House in Go Vap / MM++ Architects" 05 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 18 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=240562>
  • http://landmak.com tạ tiến vĩnh

    Xin gửi lời chúc tới MM++ Architects vì đã có 1 công trình đẹp!

  • Pingback: * Residential Architecture: House in Go Vap by MM++ Architects « Designalog

  • manhthuong303 NGUYEN

    hi hi nhìn cái hàng rào dây thép gai chuẩn quá ^^

  • Trường

    Tuyệt vời, chúc mừng MM+, hy vọng MM+ sẽ còn nhiều bài được đang trên Archdaily.

  • Mah

    Why not make a short bench table, and, if necessary, to remove them there?

  • Le Linh

    wonderful!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 319 land ngoc

    Rất thực tế, đáng học hỏi!
    Tôi quá chán với mấy hình của ông người Nhật đi chụp lại mấy công trình của võ trọng ngĩa