Gas Station / Atelier SAD

© Tomáš Souček

Architects: Atelier SAD
Location: Matúškova cesta 887, , Slovakia
Design Team: MgA. Adam Jirkal & MgA. Jerry Koza & Ing. Tomáš Kalhous  & Koen Huyghe & Ing. Arch. Vít Markvart & Dušan Sinetar
Collaborators: Pro Global
Project Management: C-Partners
Area: 3,322 sqm
Completion: 2011
Photographs: Tomáš Soucek

© Tomáš Soucek

Service area – a reinforced – concrete structure featuring three funnel – shaped columns that support a melded trio of curvy horizontal discs. Overhead lighting – built into the surface where columns meet discs and lining their undulating edges.

The larch façade of the cubic kiosk boots the station’s streamlined appearance. Timber beams inside the shop generate a sense of coherence between interior and exterior.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Gas Station / Atelier SAD" 25 May 2012. ArchDaily. Accessed 22 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=237635>

9 comments

  1. Thumb up Thumb down +1

    Nice one :) Reminds me of Wright’s Johnson Wax building… Well interpreted …

  2. Thumb up Thumb down +2

    Definitely inspired by FLW’s water lily columns in the Johnson Wax building. Love it.

Share your thoughts