Chongqing Mountain & City Sales Office / One Plus Partnership

Courtesy of Limited

Architects: One Plus Partnership Limited
Location: , China
Designers Involved: Ajax Law Ling Kit, Virginia Lung
Area: 1,600 sqm
Photographers: Ajax Law Ling Kit, Virginia Lung

Courtesy of One Plus Partnership Limited

“Mountain” being selected as the main theme of this clubhouse, the design is inspired by the location of the project – Chongqing Nanshan District. The clubhouse is located in a valley surrounded by hills.

Courtesy of One Plus Partnership Limited

Inspired by the architecture of the clubhouse and the geographical background, the grand slanted feature wall and the marble floor pattern are in triangular form. The LED lightings are hanged from the ceiling, similar to the rain in the natural environment and presenting the natural feeling.

Courtesy of One Plus Partnership Limited

The massive triangular features are directly visualizing the “mountain” concept. The pattern of grey marbles on the floor is forming in triangular shape. Together with the feature wall and the irregular shaped reception counters, the “mountain” concept being demonstrated. In addition, the stairs connecting the floors are designed as passing through the cave.

1st floor plan

“Grey” being selected us the main theme colour, the receptions counters are in gold champagne colour and there are no additional decorations. Designers keep using minimum materials & color to enhance the “natural” feeling.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Chongqing Mountain & City Sales Office / One Plus Partnership" 22 May 2012. ArchDaily. Accessed 18 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=236394>

0 comments

Share your thoughts