Twin Trees Pavilion / Atelier Archmixing

© Tang Yu

Architects: Atelier Archmixing
Location: Suzhou, Jiangsu Province,
Gross Floor Area: 56 sqm
Completion: 2012
Client: Zhang Hong
Design Team: Zhuang Shen, Tian Danni
Main Contractor: Wang Zikui
Photographs: Tang Yu

© Tang Yu

Shanghai based has recently changed a former pigpen into a cozy pavilion in a small traditional town located in Yangtze Delta area. It is a supplement for two traditional style residences, providing an extra place for meeting and recreation, just nearby a hill planted with orange trees.

© Tang Yu

Two big trees, a 20-year-old neem and a 15-year-old orange dominate the site and lend inspiration to the design as well as the name. Hybrid structure is employed in this project. All bricks from the dismantled pigpen are recycled to build the new walls in various laying patterns. A moderate yard is created around the trees by leaving an oval void in the slightly sloping concrete roof paralleling the graveled ground in original situation.

drawing

This is an open pavilion with a mixing artificial and natural atmosphere. The exterior is painted into white to meet the historical preservation requirement while the interior keeps the natural appearance of the building materials.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Twin Trees Pavilion / Atelier Archmixing" 16 May 2012. ArchDaily. Accessed 20 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=234175>

2 comments

Share your thoughts